EL9NOU.CAT fa ús de 'cookies' per facilitar la vostra navegació. Si seguiu navegant entendrem que ho accepteu    més informació    ACCEPTO

ESPAI OBERT

Festa i protesta dels ocellaires de Manlleu contra la Generalitat

Festa i protesta dels ocellaires de Manlleu contra la Generalitat..
última actualització: 24-11-2013 (16:57)

Un centenar de persones s’han reunit aquest diumenge a l’ermita de Sant Jaume. Han compartit esmorzar i preocupació pel bloqueig que des de la Generalitat, segons denuncien els ocellaires, hi ha per resoldre la suspensió cautelar decretada el 2010 per la captura en viu d’ocells fringíl·lids.

Comunicat dels Ocellaires de Manlleu

L’Agrupació Esportiva Ocellaire de Manlleu, fundada al 1858, va celebrar aquest diumenge 24 de novembre, la seva tradicional Festa de la Tardor.

Aquesta trobada es va celebrar a l’església de Sant Jaume de Manlleu, i consistia en un esmorzar per tots els socis i col·laboradors. Un centenar d’aficionats van participar en aquest esmorzar, on el tema principal de conversa eren els ocells i tot el què engloba aquesta afició.

En l’acte d’enguany, es va expressar el malestar general de tot el col·lectiu envers l’actual Govern, per la poca voluntat i nul interès, d’adreçar la situació delicada que travessa actualment aquesta activitat centenària.

L’any 2010, el Govern de la Generalitat va suspendre de manera cautelar la captura en viu d’aquestes espècies. Però després de tres anys i tot i les promeses de l’actual Govern de solucionar aquest conflicte, els aficionats es troben que no s’ha fet cap pas per tornar a regular l’activitat dels ocellaires.

L’afició ocellaire es basa en la captura sempre en viu, d’un nombre reduït d’ocells fringíl·lids, els quals s’ensinistren per participar als concurs d’ocells cantaires que es fan a tot Catalunya. Dels pocs ocells que cada ocellaire captura, la majoria es tornen a alliberar als pocs mesos, perquè no aconsegueixen tenir prou habilitats pel cant.

Aquest fet demostra que es pot considerar una activitat sostenible.


ofertes el club

el9fmel9fm
el9fm



PUBLICITAT
   
 
   
 
   

el9alacarta
Taradell
Des del campanar
19-04-2016
Màrius Serra, Montse Armengou, Andreu Mas i Jofre Montoto
7 dies
15-04-2016
Capítol 113
La 7mana Catalunya Central
15-04-2016
 [+] programes

fotogaleria








dvd

senseboira
Amb la col.laboració de:
generalitat
PREMSA D´OSONA, SACTLtarifessubscripcionspublicacions oficialscontacteu-nosavís legal